сряда, 7 януари 2009 г.

H&M Store in Barcelona







Client: H&M
Architecture, interiors and graphic design: Estudio Mariscal
Location: c/ Portal de l’Àngel 22, Barcelona, Spain
Area: 1.720 m2
Year: 2008
Contractor: Dula Bau
Furniture and commercial equipment: Dula Ibérica
Structural engineering: nb35

The building is so large —1,720 square meters— that we tried to flee from monotony so that the new layout would have rhythm. Not just a rhythm in the formal aspect, but also in the intensity with which each area is experienced. To achieve this, we prepared surprises, changes of atmosphere, each with its own personality, different from the previous one. In this way, the route is more dynamic, as each corner creates expectation. Our aim was to add a “plus” of excitement and emotion for H&M customers.

We used pieces of puzzles to achieve an open design, which creates disparate situations that resolve, invade or colonise each corner of the space. To create furniture that responds to this modular need, we used metal that is superimposed and contrasts with the original wood and stone.

This shop was also conceived as a laboratory. It is a flag ship, an insignia shop. A logistical laboratory in which we studied how to make a storeroom that would enable the rails to be continuously restocked. We also concentrated on on how best to display the clothes. We investigated new ways of showing them and making the most of them. Shelves, rails and hangers, modules, Meccano ceiling fittings were designed bearing in mind the various sizes of the garments and the H&M accessories.

Няма коментари: